Ushtarët pro-rus hyjnë në qytetin lindor të Ukrainës

Ushtarët pro-rus hyjnë në qytetin lindor të Ukrainës

Gjashtë tanke që bartnin ushtarë pro-rus të armatosur rëndë kanë hyrë në qytetin lindor të...

Forcat izraelite sulmojnë Xhaminë Al-Aksa

Forcat izraelite sulmojnë Xhaminë Al-Aksa

“Ky është sulmi më i madh në xhaminë e shenjtë në vite,”  ka thënë Shejh Azzam al – Khatib,...

Iraku mbyll burgun famëkeq Abu Ghraib

Iraku mbyll burgun famëkeq Abu Ghraib

Burgu famëkeq Abu Ghraib në Irak, i cili u bë fokusi i abuzimeve të kryera nga forcat pushtuese...

Viti ’96: Myftiu Naim Tërnava bashkë me heroin Sali Çekaj

Viti ’96: Myftiu Naim Tërnava bashkë me heroin Sali Çekaj

Në kohën kur të gjithë janë të dhënë pas fotove "selfie" dhe kur epoka digjitale ka avancuar së...

Vetëvarja e 13-vjecarit, të afërmit: U ndikua nga fletushkat e dëshmitarëve të Jehovait (Video)

Vetëvarja e 13-vjecarit, të afërmit: U ndikua nga fletushkat e dëshmitarëve të Jehovait (Video)

Pse e vrau veten 13-vjecari? Kjo është pyetje që mundon familjarët e të voglit Bledar Xhajxha...

Print

GJASHTË LLOJET E NJERËZVE!!

Written by ADMIN. Posted in Probleme shpirtërore & shoqërore

Lloji i parë: Ky lloj i njeriut jeton në dynja dhe nuk e di se çfarë dëshiron në jetë. Nuk di synimet t’i realizon dhe e tëra ajo që e synon është të posedon ushqim dhe pije të mjaftueshme, dhe edhe përskaj këtij fakti ankohet nga skamja!!

Lloji i dytë: Ky lloj i njeriut e di se çka donë, mirëpo nuk di se si të arrin deri te ajo që e donë dhe pret nga ndokush që ta merr për dore dhe ta udhëzon. Ky lloj i njerëzve janë në mjerim më të rënd se ai i pari!

Lloji i tretë: Ky lloj i njerëzve e dinë qëllimin e tyre dhe mjetet se si të arrijnë deri te realizimi i tij, mirëpo nuk kanë vetëbesim në mundësitë e tyre. I marrin hapat e parë për të realizuar diçka dhe nuk munden ta përfundojnë. E blejnë një libër po nuk e lexojnë.. dhe kështu gjithmonë, çdo herë që e marrin një hap drejt suksesit nuk e plotësojnë! Ky lloj i njerëzve janë në mjerim më të madh se sa dy llojet e para!

Print

SHKAQET E NGURTËSISË SË ZEMRËS DHE SHËRIMI I SAJ

Written by ADMIN. Posted in Ilaçe për zemrën / Rukja

 SHKAQET E NGURTËSISË SË ZEMRËS:

1. Largimi nga adhurimi i Allahut dhe preokupimi me gjynahe.

2. Dashuria ndaj dynjasë dhe përkujdesja për të dhe shpresa e gjatë.

3. Harresa e ahiretit dhe begatitë e saj.

4. Preokupimi me atë që e shkatërron zemrën. Gjërat që e shkatërrojnë zemrën  janë pesë: Përzierja e tepërt me njerëz, shpresat e kota, lidhja jo me Allahun, ushqimi i tepërt dhe gjumi i tepërt.

5. Dembelia dhe përtacia në kryerjen e adhurimeve.

Print

ALLAHU KUR TË SPROVON, TË DONË!!

Written by ADMIN. Posted in Mirësjellja - Edukata fetare

Kur Allahu e sprovon një njeri, vetëm se e ka dashtë.

Sprovat janë dy llojesh:

1. Sprovë për frenim apo përmbajtje.

2. Sprovë për ngritje.

Nëse njeriu është mëkatar, i dhënë pas dynjasë dhe i shkujdesur nga Zoti i tij, Allahu e sprovon me qëllim që ta frenon nga mëkatimi dhe nga gjynahet dhe ia rikujton se ka Zot që duhet të adhurohet.

Print

RËNDËSIA E SHOKËVE DHE E SHOQËRISË

Written by Admin. Posted in Probleme shpirtërore & shoqërore

Njerëzit janë të llojllojshëm, me karaktere të ndryshme, me natyrshmëri që e dallon njërin nga tjetrin, dhe çdo njëri anon ka ajo që i përshtatet atij dhe e donë atë që është i ngjashëm me të! I Dërguari i Allahut, lavdia dhe paqja e Allahut qofshin mbi të, thotë: “Shpirtrat janë si ushtarët që grumbullohen; ata që ata i njohin do të shkojnë mirë ndërsa me ata që nuk i njohin nuk do të shkojnë mirë". 

Njeriu i mençur nuk e shoqëron përveç se të ndershmin dhe nuk përzihet përveç se me të mirin. Nuk e shoqëron të huajin përderisa t’ia mëson gjendjen e tij dhe nuk e vëllazëron atë që nuk e njeh përderisa t’ia zbulon veprat e tij, sepse njeriu ndikohet nga morali i shokut të tij dhe përshkruhet me cilësitë e atij që e shoqëron. Ebu Hurejra, Allahu qoftë i kënaqur me të, përcjell se i Dërguari i Allahut, lavdia dhe paqja e Allahut qofshin mbi të, ka thënë: “Njeriu është në fenë e shokut të vet, pra le të shikon se kë e shoqëron”.