Dr. Kosovare Kelmendi

1. Ka lindur në Prishtinë, Kosovë 1989 (24 Age),
2. Jeton në London, United Kingdom (Gusht 2007),
3. Është vajza e Ibrahim Kelmendit dhe Drita Kelmendit,
4. Është myslimane-sunni (praktikuese e rregulltë e këti religjioni).

Edukimi:
1995-2003 Dardania Elementary School – Pristina, KS.
2003-2007 Secondary Medical School “Ali Sokoli” – Pristina, KS.

01 Tetor 2007 – Korrik 2012 – Doktore e Mjekësisë, Diplomë Fakulteti i Mjekësisë, Queen Mary University of London – London, UK. Edukim Universitar.

01 Mars 2013 – Dhjetor 2017 – Specializimi në lëmin e Gjinekologjisë me Obstetrike. Royal London Hospital – London, UK. Edukim Post Universitar.

Dëshira e Kosovares është që një ditë ti mbaroj studimet dhe të kthehet në Kosovë dhe të kontriboj për vendin e saj e posaqërishtë për femrat me mbules islame gjatë lindjes së tyre, me profesionalizmin që ka. Allahu ja plotësoft dëshiren!

AMIN