DHURATA

Ka thene Amr bin Kajsi: Nese te arrin dic prej hajrit puno sipas saj, sepse ,nese edhe  vetem njehere punon (sipas saj) llogaritesh prej ithtareve te saj”. —————————————————————————————- I perfundova studimet e mia ne Institutin e Shendetit pas shume mundimeve…Nuk isha i perpikte ne studime por Allahu s.w.t m’i lehtesoi punet dhe arrita te diplomoj. […]Përgatitu për të qarë shumë!

Iu porosis ta lexoni! Nuk i pata kaluar te tridhjetat kur gruaja ime lindi djalin tim te pare… Ende me kujtohet ajo nate.Mbeta deri ne fund te nates ne nje koridor pushimi…Ishte nate e mbushur perplot me fjale te kota,madje me pergojim dhe gjera te ndaluara… Kryesisht une isha ai qe i beja te qeshnin […]PAPAGALLI KENDON EZANIN NE SHTEPINE E NJE CIFUTI FETAR

Një befasi e madhe ndodhi kur një familje fetare çifute, qe banon ne qytetin Askalan zbuloi se papagalli, te cilin e kishin blere fliste arabisht dhe ngulte këmbë qe ditën çdoherë ta fillonte me shprehjen: Allahu Ekber! (Allahu është më i madhi) Gazeta “Mearif”, e cila publikoi këtë lajm shtoi se Tisjun Mejmen, pronar i […]MISIONAR EDHE PAS VDEKJES!

Në republikën afrikane Ruanda, deshi Allahu që të lind një musliman i ri. Ai ishte gjallë edhe më pare por vetëm fizikisht ngase ishte i krishterë, ndërsa shpirtin e tij kishte filluar ta njoh pas hyrjes dhe kthimit në Islam, kur filloi ta shijonte ëmbëlsinë e besimit. E lajmëroi familjen për këtë por në vend […]MAGJISTARET NUK KORREN SUKSES ME KETE GRUA, PERSE?

Kësaj gruaje burri i saj deshi t’i bënte magji ngase ai kishte lëshuar fenë dhe nuk falte namazin. Gruaja, muslimane e devotshme, kishte shkuar tek gjykatësi dhe i kishte thënë: Burri im nuk falet, dua te ndahem prej tij! Gënjen se unë falem- ishte përgjigjur burri në foltore. Nuk e dua më atë, madje as […]PESHKATARI DHE RRËFIMI PËR FUNDIN E ZULLUMQARËVE

Rrëfehet se një mysliman i varfër jetonte vetëm nga peshkimi, por, siç ndodhë me besimtarin, Allahu e sprovoi dhe për ditë të tëra nuk mund të peshkonte gjë. Ishte gjëja e vetme me të cilën ia siguronte familjes furnizimin, andaj edhe brengosej, sidomos kur furnizimi në shtëpi filloi të pakësohej dukshëm. Çdo ditë dilte në […]
IMAM AHMEDI DHE BUKEPJEKESI!

Imam Ahmedi deshi ta kalonte një natë në xhami por roja e xhamisë e pengoi. Do të flejë tek vendi i këmbëve të mia- kërkoi Imam Ahmedi, dhe vërtetë, ashtu edhe bëri, por roja e xhamisë u ngrit dhe e largoi-tërhoqi prej xhamie. Imam Ahmedi atëbotë ishte në moshë të shtyrë dhe në fytyrë i […]NJË UDHËTIM PARA AGIMIT

Një shok imi më rrëfente për një të afërme të tij, një grua të moshuar, e cila ishte e lidhur shumë me namazin dhe, ndonëse kishte kaluar të gjashtëdhjetat, dashuria për namazin vetëm sa i qe shtuar. Ajo ishte edhe e ditur. U sëmurë ndërsa u desh ta dërgonin në spital për shërim. Me të […]