KUSH ËSHTË PRONARI I KËSAJ FEJE?

Fadlullah Mumtaz Një mysliman –si është publikuar në revistën el-Bushra- kishte marrë me qira një shtëpi. Gruaja e pronarit të shtëpive që lëshoheshin me qira, e që nuk ishte myslimane, kishte shkuar një ditë tek ai dhe me habi i thoshte: O biri im, ne kemi patur kaq shumë qiramarrës por nuk ka ndodhur kurrë […]MË DHA TREFISH MË SHUMË SE QË KËRKOVA

Hoxha i njohur nga Egjipti, Muhammed Hassan [Allahu e ruajt!], rrëfen e thotë: Pasha Allahun, me sytë e mi e kam parë një jemenas në Qabe, i cili kishte ngritur duart drejt qiellit ndërsa e luste Allahun e Madhëruar me një përulje, nënshtrim dhe përgjërim të madh, aq sa më bëri përshtypje të madhe. Qante. […]MBRETI TË CILIN E TRADHTUAN GRATË

Një mbret kishte katër gra. Gruan e fundit e donte më shumë se gratë tjera. Ia plotësonte çdo dëshirë. Kujdesej maksimalisht për të. Gruas së tretë, ndonëse e donte, nuk i besonte shumë. Kishte frikë mos po e tradhtonte. Gruaja e dytë ishte e mirë dhe mbreti gjente ngushëllimin dhe prehjen shpirtërore tek ajo sa […]VDIQ DITËN E DASMËS SË SAJ

Porosi kushtuar motrave! Sot lexova diçka të çuditshme. Fjala është për fatin e keq të një nuseje, e cila vdiq ditën e dasmës së saj. Sikur që është bërë traditë edhe ndër ne, nuset shpenzojnë shumë që ditën e dasmës së tyre të duken më së miri. Ato janë protagoniste kryesore të dasmave andaj duhet […]DEL NGA “VARRI” PAS GJASHTË VITESH

Sherif Abdu’l Aziz Sa njeriun e ka shpëtuar sadakaja, sa hidhërimin e Zotit të Madhëruar e ka shuar ajo, e sa njeriut ia ka larguar brengat e pikëllimin, ngase ajo pa rënë në dorë të fukarasë ka rënë në dorë të Mëshiruesit, kështu që për dhënësin qe dritë, argument dhe shpëtim në këtë dhe botën […]Tregimi i nje vajze!

Ndodhe qe nuk do te mund te flesh pas dëgjimit te këtij tregimi, do te qashe gjate dhe do te pikëllohesh për këtë vajze, vajze 16 vjeçare. Shoqja e saj i kishte thënë: Cfarë mendon, te drekojmë pas provimit? Tha vajza: Nuk ka gjë te keqe. Hipën bashke ne veturën, te cilën e ngiste vozitësi. […]DHURATA

Ka thene Amr bin Kajsi: Nese te arrin dic prej hajrit puno sipas saj, sepse ,nese edhe  vetem njehere punon (sipas saj) llogaritesh prej ithtareve te saj”. —————————————————————————————- I perfundova studimet e mia ne Institutin e Shendetit pas shume mundimeve…Nuk isha i perpikte ne studime por Allahu s.w.t m’i lehtesoi punet dhe arrita te diplomoj. […]Përgatitu për të qarë shumë!

Iu porosis ta lexoni! Nuk i pata kaluar te tridhjetat kur gruaja ime lindi djalin tim te pare… Ende me kujtohet ajo nate.Mbeta deri ne fund te nates ne nje koridor pushimi…Ishte nate e mbushur perplot me fjale te kota,madje me pergojim dhe gjera te ndaluara… Kryesisht une isha ai qe i beja te qeshnin […]PAPAGALLI KENDON EZANIN NE SHTEPINE E NJE CIFUTI FETAR

Një befasi e madhe ndodhi kur një familje fetare çifute, qe banon ne qytetin Askalan zbuloi se papagalli, te cilin e kishin blere fliste arabisht dhe ngulte këmbë qe ditën çdoherë ta fillonte me shprehjen: Allahu Ekber! (Allahu është më i madhi) Gazeta “Mearif”, e cila publikoi këtë lajm shtoi se Tisjun Mejmen, pronar i […]MISIONAR EDHE PAS VDEKJES!

Në republikën afrikane Ruanda, deshi Allahu që të lind një musliman i ri. Ai ishte gjallë edhe më pare por vetëm fizikisht ngase ishte i krishterë, ndërsa shpirtin e tij kishte filluar ta njoh pas hyrjes dhe kthimit në Islam, kur filloi ta shijonte ëmbëlsinë e besimit. E lajmëroi familjen për këtë por në vend […]