Ky burrë ofronte udhëtim falas të premten, ja cfarë dhurate i bëjnë udhëtarët (Video)

Një i moshuar musliman nga Rusia, i cili jeton në Makhachkala, ne rajonin e Dagestanit, cdo të premten hapë zemrën dhe ofron udhëtime falas për të gjithë pasagjerët. E premtja është dita kur mijëra qytetarë mysliman në këtë rajon dalin nga puna dhe shtëpia për ta falur namazin. Por Abdulmedzhid Chupalaev është shpërbluar për bujarinë […]Çfarë duhet bërë ai që bënë ndonjë mëkat?!

Njeriu nga natyra e tij shpesh herë është lakmitarë dhe pasues i epshit të tij. Këto dyja dhe shejtani i mallkuar e shtyjnë atë që të bëjë mëkate. E mëkatet nuk janë të gjitha njësoj, ato janë tre llojesh: 1. Mëkati që nuk falet, i tillë është shirku(ti bësh shok apo ortak Allahut). 2. Mëkati […]Shijoje këtë begati!

Pejgamberi(alejhi salatu ve selam) ka thënë: ”Çudi(habi) është çështja e besimtarit, të gjitha qështjet e tij janë mirësi dhe kjo nuk i takon askujt përveq besimtarit! Nëse e godet ndonjë fatkeqësi, ai duron e kjo është mirë për te dhe nëse i vjen ndonjë mirësi , ai falënderon dhe kjo është mirë për te”. (Muslimi) […]KUJDES TË MOS I EMITOJMË TË  HUAJTË

Pejgamberi ynë ka thënë:do t’i pasoni të huajtë,hap pas hapi dhe pllëmbë pas pllëmbe.Saqë,nëse ata hynë në birë të hardhucës,edhe ju dotë orvateni të hyni aty. Neve si Muslimanë,nuk na lejohet as që na ka hije,që t’i emitojmë të tjerët në asnji segment të jetës tonë,ngase ne e kemi fenë tonë,traditat tona dhe festat tona.Ata […]A do ta arrish këtë lumturi?

Kur flitet për lumturinë, zakonisht njerëzit mendojnë për të mirat e shumta të kësaj bote. Ndërsa besimtari mendon për disa të mira të pakta që i sjellin atij lumturinë. Por, a ke menduar ndonjë herë se lumturia më e madhe është kur i thuhet njeriut në momentet e fundit të jetës: “O ti shpirt i […]ME ÇKA USHQEHET NDËRGJEGJJA‬

Ndërgjegjja e gjallë e bën njeriun të mirë. Kur ushqehet me udhëzim hyjnor bëhet shumë funksionale. Manifestimi i saj e tejkalon mirësinë individuale duke e shndërruar atë në (ba)mirësi kolektive. ‬ Kurani ka ushqyer ndërgjegjjen njerëzore me udhëzime shumë të dobishme duke promovuar kështu njerëz të mirë‪, bamirës dhe altruistë. ‬ ‪Kur ndërgjegjja funksionon si […]NË JETËSIMIN E ISLAMIT ESHTE KRENARIA E MUSLIMANIT

Omeri i drdjtë,kalifi i Muslimanëve,duke u afrua pranë Xhamisë Aksa në kuddus,ecte në kembë në një rrugë me baltë. Udhëheqësit e ushtrisë i thanē: që ai të hypë ne deve,ata t’ia krehin deven,ngase ai ishte udhëheqësi i Muslimanëve. Por ai nuk pranoi,ngase rradha i kishte ra djaloshit që kishte me vete. Kur ata vazhduan ta […]