Përgatitu për garën më të madhe të vitit

Salavatet dhe selamet qofshin mbi Muhamedin (lavdë­ri­mi dhe paqja e Allahut qofshin mbi të). Mysliman i nderuar! O rob i Allahut! Unë kam nderin që po të informojë për një gëzim të madh. Po afrohet gara madhore në nivel ndërkombëtarë që fillon me natën e parë të muajit Ramazan dhe përfundon në natën e fundit […]Olimpiada e ramazanit

Ramazani është sezon i veçantë adhurimi. Është një periudhë e caktuar kohore, me elemente dhe karakteristika të veçanta, që ofron shanse dhe mundësi të shumta për të përfituar nga mirësitë dhe dhuntitë e panumërta të Allahut. Besimtarët janë shumë të lidhur me të, ardhjen e të cilit për çdo vit e presin me padurim. E […]LIROJE DORËN ME SADAKA

‪Liroje dorën me sadaka, do të lirohen nyjet e vështirësive përreth teje.‬ ‪Lutja e tjetrit për ty mund të jetë vendimtare për të dalë nga kriza.‬ ‪Ndërsa nevoja jote për shpërblim është më e madhe se ajo e të varfërit për ca kacidhe. Shkruar nga Hoxha Ekrem Avdiu, përcjellë Radio Pendimi.Edukimi i fëmijëve në Ramazan

Fëmijët (që nuk kanë arritur moshën e pubertetit) nuk janë të obliguar të agjërojnë. Mirëpo, prindërit e tyre ose kujdestarët janë fuqishëm të rekomanduar për ti inkurajuar ata për të agjëruar disa ditë sepse ata do të mësohen nga kjo dhe rriten me njohjen e adhurimit të agjërimit sikur që duhet të dinë edhe për […]Si ta presim Ramazanin

Ramazan, mirë se na vjen, mysafir i nderuar që shpejt do të na ikësh! Në Ramazan shpërblimet dyfishohen, lidhen me pranga shejtanët, hapen dyert e xhenetit, mbyllen dyert e zjarrit. Thjesht, ai është muaj i mirësisë dhe bereqetit. Është mirë për ne që të përgatitemi në pritjen e tij sa më mirë. Mysafiri përgatitet për […]VLERA E BESIMIT DHE DITURISË

Dihet se Besimi është celësi i shpëtimit dhe Xhennetit. Por besimi i mirëfilltë arrihet përmes diturisë. Andaj , pa dituri ska besim,kurse pa besim s’vlenë as dituria. Pra besimi dhe dituria janë sikur syni dhe drita. Në mungesë të njërit prej tyre nuk arrihet të pamurit. As njeriu me sy të shëndoshë nuk mund të […]Keqpërdorimi i termeve “radikal” dhe “radikalizëm”!

Sali Kabashi (Historian) Kur dëgjojmë apo lexojmë fjalën “radikal” apo “radikalizëm”, menjëherë na shkon mendja tek Islami dhe myslimanët, më saktësisht tek terrorizmi! Këto etiketime bëhen mbi myslimanët e devotshëm, ku vetëm pse ka një mjekër, apo disa pantallona më të shkurtër se zakonisht, thjeshtë, duken më ndryshe se të tjerët, ata sulmohen me etiketime […]Të agjërosh Ramazanin me besim dhe shpresë

“Kush agjëron Ramazanin me besim dhe duke qenë i bindur në shpërblimin e Zotit, atij i falen të gjitha gabimet e kaluara.” (Buhariu – Muslimi) Profeti Muhamed a.s. kur thotë për agjërimin e Ramazanit me besim dhe shpresë, nënkupton që agjërimi duhet mbajtur me ndërgjegje dhe dëshirë të plotë. Obligimet islame të çdo lloji qofshin, […]NATA DHE DITA E XHUMA JANË BEGATI PËR NE

Vëllezër dhe motra të nderuara,ia kujtoj vetes edhe juve se,nata dhe dita e Xhuma janë begati e madhe për ne. Allahu xh.sh. Këta i ka vlerësuar mbi netët dhe ditët e javës. Pra të këndojmë suren Kehf ditën e Xhuma dhe t’i dërgojmë salawate sa më shum të derguarit a.s. Duhet ditur se, kur duam […]PSE (NUK) FLET HOXHA?!

Jemi mësuar të dëgjojmë (dhe lexojmë) lloj lloj arsyetime për atë pse (nuk) flet hoxha. Disa entuziastë mendojnë se të mos flasësh është frikë por që dikush mjeshtërisht e mbështjell me petkun e maturisë. Disa të tjerë, mbase edhe dashamirë, mendojnë se ajo çfarë do të duhej të thoshte hoxha është “e rrezikshme” dhe e […]