Pse u krijua interneti?

Në vitin 2018, disa prej nesh betohen se përveç ushqimit, ujit dhe oksigjenit, ne gjithashtu nuk mund të jetonim edhe pa internet. Në një periudhë relativisht të shkurtër, ky entitet i padukshëm ka revolucionarizuar mënyrën se si shumica e njerëzve jetojnë. Por pse u zbulua interneti dhe kush e shpiku? Sa vjeç është? Si dallon […]Si ndikojnë rrjetet sociale në atë që mendojmë?

“Ne i gjejmë votuesit tuaj dhe i nxisim ata të veprojnë”. Me këtë mburrej “Cambridge Analytica”, përpara se të shpërthente skandali që tregoi se, përpunimi i të dhënave të miliona përdoruesve të “Facebook”-ut mund të kthehej në mjet për luftë psikologjike. Përmes një aplikacioni, me ndihmën e të cilit përdoruesit e “Facebook”-ut mund të realizonin […]Samsung Galaxy Note 9 vjen me mbështetje 5G

Kompania Samsung mund të implementojë mbështetjen 5G në modelin e ardhshëm Galaxy Note9. Raportimet nga Koreja Jugore bëjnë të ditur se Samsung do të shfrytëzojë antenat HRC në vend të LDS, të cilat janë përdorur deri më tash. Kjo do të thotë se telefonat mund të jenë të pajisur me mbështetje për rrjetin 5G, por […]
Si të fshini llogarinë tuaj në Facebook

Disa prej nesh janë në Facebook për më shumë se një dekadë, por si çdo gjë e mirë e ka një fund. Në 18 muajt e fundit, Facebook ka qenë në një spirale. Rrjeti social është në syrin e një stuhie kundërshtish, me lajmet e rreme, përfshirjen ruse në zgjedhjet presidenciale në SHBA, dhe së […]Facebook Lite tani edhe në SHBA, Britani, Gjermani…

Aplikacioni Facebook Lite për Android ka arritur më shumë se 200 milionë përdorues që nga lansimi i tij në 2015-ën. Ai është krijuar për të ofruar informata edhe në pajisje të dobëta e të përdorë lidhje të internetit shumë më pak për vendet në zhvillim, ashtu sikurse Messenger Lite, transmeton koha.net. Por tani Facebook Lite […]