Kabllo nënujore nga SHBA në Europë – ‘16 milionë herë më i shpejtë sesa interneti juaj në shtëpi’

Microsoft, Facebook dhe Telefonica kanë arritur një moment të rëndësishëm në dhënien e kabllos të tyre të ri trans-atlantik me një kapacitet të dhënash prej 160 terabitë për sekondë. Filiali i Telefonica, Telxius ka përfunduar shtrirjen e kabllos nënujor të mbështetur nga Microsoft dhe Facebook, e cila shtrihet në detin Atlantik nga bregdeti i Virginia-s, […]Bill Gates: Më falni për CTRL+ALT+DEL

Është njeriu më i pasur në botë dhe kompania e tij ndër më të fuqishmet në fushën e teknologjisë. Megjithatë, kur kthen kokën pas, Bill Gates ka një peng. Duke folur në forumin Bloomberg Global Business në Nju Jork, themeluesi i Microsoft u kërkoi ndjesë të gjithë përdoruesve të Windows, aktualëve dhe atyre ndër vite […]Arabia Saudite heq ndalesën një vjeçare për aplikacionet e mesazheve

Arabia Saudite ka hequr ndalesën një vjeçare për Skupe WhatsApp e Snapchat që nga dje, raporton thevarge. Sipas komunikatës së telekomunikacionit të Arabisë Saudite, të postuar në Twitter, çdo aplikacion me zë e video të cilët i plotësojnë kushtet e rregullave do të lejohen, transmeton koha.net. Në kontekstin e ekonomisë aktuale të Arabisë Saudite, heqja […]Interesante – Kërkoni falje në veshin e djathtë

Bazuar në studimet që janë bërë dhe janë publikuar në Revistën Hormonet dhe Sjellja (Journal Hormones and Behaviour) , nëse dëshironi ti kërkoni falje ndokuj, ju do keni më shumë mundësi të fitoni faljen nëse ju shprehni fajalët e të kërkuarit falje në veshin e djathtë të personit! Me sa duket kur ne jemi të […]10 Kafshët më helmuese në botë

Kafshët më të rrezikshme janë ato helmueset. Disa prej tyre janë në gjendje të prodhojnë helm aq të fuqishëm sa të vrasin një njeri. I tillë është oktapodi i vogël me unaza blu, në dukje i parrezikshëm, por pasi e kafshon viktimën, i lëshon helmin në plagë duke i shkaktuar bllokimin e sistemit nervor dhe […]Mbyllja e celularit duket qenë në namaz

Çështja e celularit është një çështje bashkëkohore te besimtarët islamë, që nënkupton se këtë çështje nuk e kanë trajtuar fukahatë e mëhershëm. Mirëpo edhe pse kjo çështje ka qenë inekzistente më herët, juristët islamë, (fukahatë) kanë venduar rregulla dhe disiplina të përgjithshme ku, brenda këtyre kornizave dhe disiplinave të përgjithshme, mund të trajtohet edhe çështja […]
Teknologjia e rrëzikshme për fëmijët

Pajisjet teknologjike nuk janë efikase për fëmijët pasi gjatë përdorimit të tyre ata marrin informacione të papërshtatshme. Sot, më shumë se kurrë ne jemi afër teknologjisë, dobishmërive dhe problematikave që ajo shkakton. Parë në aspektin e problematikave, fëmijët janë elementi kyç më i diskutuar në botë, kjo pasi përdorimi i teknologjisë është shumë negativ për […]Si të shkarkojmë video nga facebook-i !

Tashmë të gjithë ne kur futemi në internet faqja e parë që i japim një shikim është facebook, edhe pse ndoshta duam të bëjmë diqka tjetër nuk mundemi të rrim pa i hedhur një sy, madje sa që shpesh herë harrojmë për ç’farë kemi ndezur kompjuterin, duke parë linket e shokëve apo të faqeve që ne kemi […]