Qetësuesit janë më të rrezikshëm sesa mund ta mendoni!

Qetësuesit përdoren shpesh për lehtësimin e dhimbjeve, etheve dhe sëmundjeve inflamatore. Megjithatë, një studim i ri paralajmëron për efektet e dëmshme anësore, duke përfshirë presionin e lartë të gjakut, rritjen e rrezikut të ulcerës dhe dëmtim të mëlçisë. Ky është një fakt i njohur për vite me radhë që shumë lloje të ndryshme qetësuesish, rrisin […]Droga, ‘pluhuri’ që vret!

Droga është një substancë toksike e cila mund të ndryshoj gjendjen e vetëdijes. Drogat janë substance psikoaktive, të cilat pas futjes në organizëm shkaktojnë ndryshime në planin e sjelljes. Këto mund të jenë çrregullime afatshkurtëra dhe afatgjata. Varësisht prej llojit të drogave disa prej tyre shkaktojnë varshmëri shumë më shpejt dhe shumë më të rëndë. Ndër drogat […]
Rrjetet shoqërore më të rrezikshme se duhani

Rrjetet e njohura shoqërore paraqesin kërcënim për shëndetin e të gjithë shfrytëzuesve. Shkencëtarët kanë dhënë disa të dhëna shokuese, ku sipas tyre rrjetet shoqërore më të popullarizuara shkaktojnë tek shfrytëzuesit varësi më të madhe se duhani. Rezistimi ndaj dëshirës për të shikuar faqen e rrjetit shoqëror dhe për të qenë në rrjedhat me të rejat […]Duhani vret

Pothuajse secili njeri e di se duhani është i dëmshëm për shëndetin e njeriut, madje se qon edhe në vdekje. Kjo është vërtetuar nga studimet shkencore. -Pasojat e pirjes së duhanit sipas hulumtimeve të specialistëve 80% e atyre që vdesin rreth moshës 45-50 vjeçare shkaku është pirja e duhanit. Në 90% të rasteve bllokimi i […]Në rajon rritet numri i të sëmurëve me kancer

SHKUP/PRISHTINË/TIRANË (AA) – Në mbarë botën me aktivitete të ndryshme shënohet 4 shkurti – Dita kundër kancerit, sëmundjes së rëndë që mund të shfaqet në pjesë të ndryshme të trupit dhe e cila mbetet sëmundje e dytë me numrin më të lartë të vdekjeve, pas patologjive kardiovaskulare. Në vitin 2008 u regjistruan rreth 7.6 milionë […]Indonezi, gjaku shërues i kobrës përdoret në mjekësi alternative

XHAKARTË (AA) – Kobrat Java, të cilat në Indonezi konsiderohen si shëruese, përdoren në mjekësinë alternative, shkruan Anadolu Agency (AA). Në orët e mbrëmjes në rajonin Mangga Besar në Xhakartën perëndimore ngriten tendat me kobra. Disa konsumatorë bëjnë shurup nga gjaku i gjarprit duke përzier me bimë të tjera, ndërsa të tjerët vizitojnë tendat për […]Vaji i limonit ( Citrus limonus)

Vetëm aroma e freskët e limonit imponon trurin për një atmosferë të këndshme por edhe rrënjësisht të pastër dhe nga ky fakt në shumë produkte për pastrim vendoset një aromë artificiale e cila ngjason në aromën e limonit. Pra nuk është një rastësi por një gjë  e tillë përdoret qëllimisht për përfitim më të madh. […]Dhëmbët dhe trupi!

Kur dikush shkon te dentisti me siguri se në radhë të parë mendon në shëndetin e dhëmbëve. Mirëpo shëndeti dhe dobia e dhëmbëve shkon shumë më larg se sa funksionin që e njohim në lidhje me dhëmbët dhe përtypjen të cilën ua përcaktojmë dhëmbëve. Kohëve të fundit jemi shumë më të vetëdijshëm se sëmundjet akute […]Çfarë përfitimesh sjell konsumimi i boronicës?

Frutat janë përbërësit kryesorë për një organizëm sa ma të shëndetshëm të njeriut.   Konsumimi i frutit të boronicës ka përfitime të mëdha, kryesisht nëse konsumohet në mëngjes. Nëse konsumoni një tas me boronica për mëngjes mund t’ju ndalojë lodhjen deri pasdite. Kërkimet kanë zbuluar përfitimin e madh të këtij fruti pasi nxit kujtesën dhe përqendrimin […]