DJALIN E KAM NË BURG

Pyetje: Djalin e kam në burg, tash e ka edhe gjykimin. Më tregoni për riza të Zotit çfarë duaje të bëj? Ma bëni hallall!   Përgjigje: Në çdo shtet ku sundon ligji, natyrisht që ekzistojnë edhe burgjet që përdoren si masë ndëshkuese dhe edukuese për ata që e shkelin ligjin. Sido që të jetë, burgosja […]A lejohet ta voziti veturen ?

Pyetja : Selam Alejkum hoxhë i nderuar A lejohet ta marrë patent shoferin më vozit veturen. Përgjigja: BISMILAHIR-RAHMANIR-RAHIM Shumica e dijetarëve janë të mendimit se femrës i lejohet të merr patent shoferin dhe të vozit vetur ndërsa ata që ndajn mendimin se nuk lejohet si argument e kanë se patenti gjatë vozitjes mund të ketë […]A mund të ketë femra shok në Islam?

Përgjigje: Alejkum selam!Pyetja në esencë është shumë e padefinuar, por megjithatë po supozoj të keni pasur për qëllim që femra të ketë shok mashkull, a lejohet një gjë e tillë.Jo, në Islam nuk i lejohet një femre të ketë shok mashkull nëse me të nuk e lidh martesa. Pra nuk i lejohet të ketë shok […]


Kam bërë zina, si të pendohem?

Pyetje: Jam një djal i ri i pa martuar, jetoj në diasporë, Allahut i pata dhënë besën që nuk kam me ba zina kurrë, por do të prej martesën, ama kam gabuar. Nuk di ç’të bëj përpos me thënë estagfirullah. Nuk jam i qetë kam shumë frikë nga dënimi ne kete bote dhe ne boten […]A hy në Zjarr pse nuk flas me motrën?

Pyetje: Selam alejkum hoxhë. Unë i fal pesë vaktet, e them dhikrin e mëngjesit dhe të mbrëmjes… mirëpo nuk flas me motrën time. A ka Xhennet për mua, a hy në xhehenem për këtë punë? Saherë që flas me te, grindemi! Përgjigje: Lavd-falënderimi i takon vetëm Allahut, ndërsa paqja dhe mëshira qoftë mbi Muhamedin, familjen […]
A është haram tatuazhi?

Pyetje: Desha të pyes se për një musliman a është haram tatuazhi? Përgjigje: Lavd-falënderimi i takon vetëm Allahut, lavdërimi dhe paqja e Allahut qoftë mbi Muhamedin… Tatuazhi është një shenjë ose vizatim i përhershëm në lëkurë, që injektohet përmes gjilpërave nën shtresën sipërfaqësore të lëkurës. Më shpesh, “artistët” e tatuazheve përdorin një makinë dore e […]