A lejohet t’i bëj flokët shatir për mbrëmje të maturës?

Pyetje: Selam alejkum! Desha të ju bëj një pytje jam maturante dhe plotësoj shumë kushte të Islamit, mirëpo po kam dëshirë për të bëj flokët shatir dua ta di a më lejohet pasi që nuk mbaj shami. Përgjigje: Alejkum selam!Motër e nderuar, Allahu ju ndihmoftë që në Islam të jeni sa më fetare dhe sa më respektuese e parimeve të Sheriatit. Si të përgjigjem për shatirimin e flokëve, kur pyetja e juaj konsiston në diçka që është e palejueshme, pra pjesëmarrja në atë mbrëmje dhe ekspozimi dhe zbukurimi […]

A lejohet ta dëgjoj Amër Halidin?

Pyetje: Hoxhë i nderuar. Desha t’ju bëj një pyetje rreth të vërtetës së këtij njeriu Amër Halid. A bën të dëgjohet libri i tij në audio Historia e të Dërguarit apo Gjurmëve të të Dashurit tonë s.v.s, e përkthyer në shqip? Përgjigje: Lavd-falënderimi i takon vetëm Allahut, ndërsa paqja dhe mëshira qoftë mbi Muhamedin, familjen […]

Cili është emri i plotë i Pejgamberit tonë?

  Pyetje: Kam dëgjuar se emri i plotë i Pejgamberit është Muhamed Abdullah, Abdul Mutalib, Abdul menaf, Mukelab Mukab, Murre,  Luej, Fehrr, Kusai, Hashim, Galib. A është e vërtetë kjo? Përgjigje: Lavd-falënderimi i takon vetëm Allahut… Emri i tij i plotë është Muhamed, ndërsa emrat tjerë që i keni përmendur duhet të jenë janë paraardhësit […]