Kujt i lejohet t’ja japin dorën?

Pyetje: Kujt lejohet dhe kujt nuk lejohet nga te afërmit/et me i fol për dore,duke u nisur nga familja e ngushtë dhe më gjere, kuptohet për te dy gjinitë.   Përgjigje: Alejkum selam ve Rahmetullah! Lejohet të përshëndeten dorë më dorë të gjithë ata persona të cilët e kanë të ndaluar martesën ndërmjet veti. Ndalesat për martesë mund të jenë për shkak të afërsisë së gjakut, për shkak të afërsisë nga gjiri dhe për shkak të miqësisë. Ndalohen për martesë, […]Kujdestari i klasës a është mahrem?

Pyetje: Këtë vit jam maturante dhe desha të dija rreth ekskurzionit që mbahet çdo herë për shkuarjen në Shqiperi. E dëgjova diku në internet hoxhën … ku tha se për gjininë mashkullore nëse ruhen prej gjynaheve siç është plazhi, muzika e gjërat e tilla nuk prishë punë ndërsa femrat nuk është e lejuar të shkojnë […]


A lejohet të këndojmë me def?

Pyetje: selam alejkum. Kam një pyetje për hoxhen, jam një motër muslimane dhe më intereson a lejohet me i mëshua defit? Sepse unë e kam degjuar një hoxhë që ka thënë se bën. Përgjigje: Lavd-falenderimi i takon vetem Allahut… Ue alejkum selam ue rahmetullah Argëtimi në Islam nuk është i ndaluar, por kjo nuk d.m.th. që […]
A është haram me kalua me një femër?

Pyetje: Përshëndetje, Kisha pas dëshirë ta dij a është haram me kalua me një femër, pa umartua me te? Përgjigje: Lavd-Falënderimi i takon Allahut, i cili na bëri muslimanë… “Me kalua me femër” siç thuhet në popull, është haram, këtë e mësojmë nga Kurani, Suneti dhe fjalët e dijetarëve. Mos harro, jam duke sqaruar dispozitën […]A është haram që gruaja të merr lejen e vozitjes së makinës?

Pyetje: selam alejkum hoxhë, a është haram që gruaja të merr lejen e vozitjes së makinës dhe të vozisë pastaj në komunikacion? Përgjigje: Lavd-falënderimi i takon vetëm Allahut… Rreth kësaj çështje mendoj se është bërë një debat i panevojshëm për xhematin e këtyre vendeve, ngase ngasja e makinës apo e ndonjë mjeti tjetër është nga […]