Ç’thotë feja për “deja vu”?

Pyetje: Desha ta di se si shpjegohet Deja vu, sepse në psikologji shpjegohet, por si shpjegohet në fenë Islame. Shpesh ndodhë që na duken disa ngjarje t’i kemi përjetuar më heret, por në fakt nuk i kemi përjetuar asnjëherë. Përgjigje: Lavd-falënderimi i takon vetëm Allahut, ndërsa paqja dhe mëshira qoftë mbi Muhamedin, familjen dhe ndjekësit […]


Jam muslimane, por pse kam probleme?

Pyetje: Kuptova që moti se jam muslimane, u luta që nga fëmijëria, u fala, lexova Kuran, respektova prindërit, nuk bera vepra harami… Por çdo herë po i kam rruget e mbyllura! Saherë i lutem Zotit për rrugë të drejtë për mua, mua gjithnjë më mbyllen, pse? Jam studente  e Mjekësisë, falënderimi i takon vetëm Allahut […]

A mbartet sihri nëpërmjet rrobës?

Pyetje: Nëse i bëhet dikujt sihr (magji) në rroba, pastaj atë rrobë ia fal dikujt, a i ngjitet edhe atij personi sihri? Allahu ju shpërbleftë! Përgjigje: Lavd-falënderimi i takon vetëm Allahut… Sihri në rrobën e dikujt bëhet në forma të ndryshme: me shkrime, me spërkatje me ujë, me gjak, me gjilpëra etj., me qëllim për […]Cila lutje është për me na heqë mërzinë

Pyetje: Cila lutje është më e mira për me na heqë mërzinë, jemi shumë të mërzitur? Përgjigje: Lavd-falënderimi i takon vetëm Allahut… Jeta në këtë botë është sprovë, prandaj çastet që i përjetojmë këtu mund të jenë të lumtura dhe të gëzueshme por gjithashtu mund të jenë çaste të pikëllimit, të mërzisë dhe të brengave. Allahu […]Si të bëhem durimtare?

Pyetje: Selam Alejkum hoxhë i nderuar Omer! Gati qe tre muaj jam mbuluar ama e kam sabrin shumë të dobët. A kishe mund mem tregu hoxhë qysh me fitua sabrin se kur pom godasin sprovat s’po mundem mi duru. Allahu të shpërbleftë me xhenet! Përgjigje: Lavd-falënderimi i takon Allahut… Ue alejkum selam ue rahmetullah. E falënderoj […]