Si jepet zeqati i rrogave?

Pyetje: Unë banoj në perëndim dhe për çdo muaj marr rrogë, prej asaj rroge kursej për çdo muaj e nuk po di se qysh me e nda zeqatin? Përgjigje: Lavd-falënderimi i takon vetëm Allahut… Zeqati i të hollave, arit, argjendit dhe mallit të tregtisë për tu bërë farz duhet t’i plotësojë dy kushte: 1. të […]
A lejohet që zeqatin t’ia jap motrës sime?

Pyetje: Selam Alejkum Hoxh i nderuar jam një motër muslimane, jam në marrëdhënie pune dhe desha të pyes për Zekatin. A bën t’ia jap motrës në Kosovë zekatin pasi  ajo është sëmurë,burrin e ka në punë por paga e tij nuk mjafton.Allahu ju shpërbleft e ju nderoft. Përgjigje: Lavd-falënderimi i takon vetëm Allahut… Ue alejkum […]