SHARJA DHE ABDESI

Pyetje: Selam alejkum hoxhë i nderuar! Dua ta di a prishet abdesi nëse me harresë (pa dashje) flas ndonjë fjalë të ndytë, si p.sh. ta shaj dikë, apo ta ofendoj diçka. Ju faleminderit. Përgjigje: Së pari duhet të potencojmë se sharja assesi nuk duhet të jetë shprehi e besimtarit dhe nuk i lejohet që ajo […]A ka dua para se të hyjmë në banjë?

Pyetje: Eselamu-alejkum! Me hair muaji i RAMAZANIT! Desha t’ju pyes se a ka dua para se të hyjmë në banjë për t’u pastruar (dush)? Sepse unë kur jam duke u larë dëgjoj zëra të ndryshëm dhe britma. Ju lus që sa më shpejt të më përgjigjeni! ALLAHU JU SHPËRBLEFTË! Përgjigje: Alejkumus-selam! Të gjithë muslimanëve me hair u qoftë Ramazani! Po, ka dua që lexohet para se të hyhet në banjë. Është po ajo duaja që lexohet kur hyhet në WC. Dijetarët nuk bëjnë dallim mes banjës dhe tualetit, kur është në pyetje leximi i duasë. Ata po ashtu […]

A është i lejuar masturbimi?

Pyetje: Ndoshta është një pyetje banale, por më mirë t’ju pyes, është puna e masturbimit. Sa është e lejuar tek një mashkull, apo është e ndaluar rreptësisht? Përgjigje: Lavd-falënderimi i takon vetëm Allahut… I Dërguari ynë Muhamedi alejhi salatu ue selam nuk ka na rekomanduar një gjë të tillë, dhe sikur kjo të ishte e […]
Jam 13 vjeçe, a e kam farz mbulesën?

Pyetje: Jam një vajzë 13 vjeqe, desha të ma thoni përgjigjen a bën me vendu hixhabin? Përgjigje: Lavd-falënderimi i takon vetëm Allahut… Të përgëzoj për këtë, sepse kjo aludon që ti e do Allahun dhe të Dërguarin e Tij. Sikur të mos ishte kjo dashuri për këtë fe nuk do të kishe këtë ndjenjë për […]A lejohet ngjyrosja e flokëve me të zezë?

Pyetje: I nderuari Hoxhë, kam një pyetje në lidhje me çështjen e ngjyrosjes së flokëve për meshkujt. Përderisa ështe e njohur se sahabët në kohën e të Dërguarit të Allahut i kanë ngjyrosur mjekrat e tyre (për t’i mbuluar thinjat), deshta t’ju pyes se a lejohet për muslimanin edhe ngjyrosja e flokëve për t’i mbuluar […]
Kur më del një lëng i hollë, a jam xhunub?

Pyetje: Kur e nxit me mendim ose shikim epshin seksual dhe nuk ejakulon duke u përmbajtur, por megjithatë del një lëng i hollë. A jam xhunub në këtë rast, a lejohet t’i ndërroj vetëm rrobat që i ka kapluar papastërtia, papastërtinë në trup ta largoj dhe të vesh rroba të tjera dhe të falem? Përgjigje: Lavd-falënderimi […]