A lejohet adoptimi i fëmijëve?

Pyetje: A është haram me i marr fëmijët që po i braktisin nëpër spitale dhe m’i ba për vete? Përgjigje: Lavd-falënderimi i takon vetëm Allahut, ndërsa paqja dhe mëshira qoftë mbi Muhamedin, familjen dhe ndjekësit e tij… Pyetja juaj ka të bëjë me dispozitën e adoptimit të fëmijëve në përgjithësi, qofshin ata nga spitali apo […]A lejohet t’u lëmë fëmijëve emra të shpendve?

Pyetje: A lejohet t’u lëmë fëmijëve emra të shpendve, p.sh Feniks më pëlqen shume? Allahu ju shperbleftë. Përgjigje: Lavd-falënderimi i takon vetëm Allahut… Në përgjithësi, emrat e shpendëve që kanë cilësi të mira lejohet emërtimi me to, sikurse: Pëllumb, Dallëndyshe etj., por nuk lejohet emërtimi me emrat e shpendëve me cilësi apo pamje të këqija, […]Pse qan fëmija i porsalindur?

Pyetje: Pse qan fëmija i porsalindur? Përgjigje: Lavd-falënderimi i takon Allahut ndërsa lavdërimet dhe bekimet e Allahut qofshin mbi Muhamedin…  Fillimisht këshilloj vëllezërit dhe motrat besimtare të mos harxhojnë shumë energji për çështje dhe pyetje të cilat zakonisht nuk rezultojnë në ndonjë mësim, përkujtim, inkurajim,vepër të hairit, largim të ndonjë vesi etj. Është e vërtetë se kureshtja […]Qysh me fry nje bebe?

Pyetje: esselamu alejkum. Qysh me fry nje bebe nese nukje hoxhonic ose nuk di me fry me cfar dove duhet me fry ju lutem me tregoni! Përgjigje: Ue alejkum selam Fryrja nënkupton leximin e Kuranit para të sëmurit, kurse në këtë rast para fëmijës. Nuk është kusht që lexuesit të jetë hoxhë, sepse ai që […]A është e lejuar që femijët të lozin me kukulla?

Pyetje: selamalejkum. A është e lejuar që femijët të lozin me kukulla dhe sende të ngjashme. selamalejkum, faleminderit.  Përgjigje: ue alejkum selam Lozja e fëmijëve me kukulla që kanë forma njerëzish apo krijesash është çështje e debatuar në mesin e dijetarëve, disa prej tyre e ndalojnë kurse të tjerët e lejojnë. Sa i përket argumenteve lidhur […]