PROBLEME ME DJALIN TIM

Pyetje: Selam alejkum. Kam një hall, kam djalin të martuar dhe e kemi biznesin tonë. Nuk bëhet rehat kurrsesi, as nuk dëgjon, madje ma ka sharë nënën, ma kthen fjalën. Krejt anëtarët e familjes i ka shti në nervozë, askush në familje s’mund t’i durojë sjelljet e tij. As nuk është në gjendje të ndahet, […]A lejohet të bashkëjetoj me vajzën që kam bërë kurorë me të, por nuk e kam marrë në shtëpi?

Selam alejkum! Jam student dhe banojmë bashkë me të fejuarën dhe ajo studente, jemi fejuar dhe kemi vazhduar së bashku studimet, prindërit na kanë bërë nikah (kurorë) me pjesëmarrjen e hoxhës sipas obligimeve islame, mirëpo ne kemi bërë marrëdhënie seksuale, pra e kemi kryer marrëdhënien e parë seksuale. A është mëkat për ne, edhe pse […]
Gruaja dyshon se burri e tradhton

Pyetje! Nëse gruaja dyshon se burri e tradhton, a ka të drejtë gruaja të mos pranojë të ketë marrëdhënie intime me të dhe të largohet nga shtrati, edhe pse burri nuk e pranon se e ka bërë këtë gjë asnjëherë. Mirëpo gruaja bazohet në sms e celularit që i ka këmbyer burri me vajzat me të […]

Jam martuar pa nikah, ç’të bëj?

Pyetje: Jam martuar qe 2 vjet e s’kam bërë niqah. A është mëkat me fjet me gruan time a jo? Përgjigje: Lavd-falënderimi i takon vetëm Allahut… Problemi është se ju jeni martuar duke mos i ditur rregullat e fesë dhe ajo martesë nese tashmë është njohur përfundimisht në shtet si dhe tek njerezit si martesë dhe […]Para 8 viteve jemi martuar por pa mehër?

Pyetje: Para 8 viteve jemi martuar por pa mehër? Përgjigje: Lavd-falënderimi i takon vetëm Allahut të Madhërishëm, paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi Muhamedin, familjen e tij dhe të gjithë ndjekësit e tij. Mehri është dhuratë e martesës që burri e ka detyrim t’ia jep gruas, qoftë ar, argjend, para, pasuri e patundshme etj., […]