Çfarë nënkupton fjala ULUL AZMI?

Pyetje: A mund të më tregoni se çfarë nënkupton fjala ULUL AZMI? Përgjigje: Lavd-falënderimi i takon vetëm Allahut, ndërsa paqja dhe mëshira qoftë mbi Muhamedin, familjen dhe ndjekësit e tij… AZM d.m.th. fuqi, përqendrim dhe vendosmëri në një çështje. Allahu i Madhërishëm, kur të dërguarit të Tij Muhamedit, iu shtuan problemet nga qafirët, i tha: […]Pse Kur’ani quhet Kur’an?

Pyetje: Pse Kur’ani quhet Kur’an dhe kush e bëri atë emërtim? Përgjigje: Lavd-falënderimi i takon vetëm Allahut ndërsa lavdërimet dhe bekimet e Tij qofshin mbi Muhamedin, të dashurin tonë… Libri i Madhërishëm nga Allahu, Kurani u emërtua nga vetë Allahu dhe nuk ia la këtë nder askujt prej krijesave. Këtë e shohim nga fjalët e Tij: […]
Pse disa ajete në Kuran fillojnë me fjalën “Ne”?

Pyetje: Kam filluar ta lexoj Kuranin dhe kam vërejtur që disa fjalë fillojnë me “NE” p.sh. “NE ju kemi dërguar pejgamber…”. Çka ka për qëllim kjo fjali që fillon me NE, a përkthimi ndoshta nuk është mirë, ma thjeshtësoni?! Përgjigje: Lavd-falënderimi i takon vetëm Allahut… Nuk ka asnjë gabim te përkthimi sepse fjala “Ne” sikur në gjuhën […]Ajeti “Thuaji besimtareve le t’i ulin shikimet e tyre” a d.m.th. që femra mos me shiku mashkullin fare?

Pyetje: selamu alejkum hoxhë i nderuar, ajeti i Kuranit “Thuaji besimtareve le t’i ulin shikimet e tyre dhe le t’i ruajnë organet e tyre” a d.m.th. që femra mos me shiku mashkullin në pjesët e avretit  apo d.m.th. që edhe kur të jesh rrugës: bus, tramvaj, televizor apo edhe ligjërata fetare me pa ndonjë djal nuk bën […]Kur lexoj Kuran, më vjen gjumi. Pse?

Pyetje: Jam një muslimane e lindur që nuk e praktikoj shumë islamin por kam filluar të lexoj Kuranin, mirëpo sa herë që unë filloj ta lexoj me vjen shumë gjumë, kurse libra të tjerë lexoj me orë të tëra dhe nuk ndodhë një gjë e tillë. A mund të ketë ndonjë shpjegim për këtë? Përgjigje: Lavd-falënderimi i […]
A mund të bëj hatme Kuranin në shqip?

Pyetje: selam alejkum ju pershendes dhe kam nje pyetje nese e lexon Kuranin në gjuhën shqipe a konsiderohet si hatme apo veç sevap? Përgjigje: Alejkum selam Kurani është i Allahut që i ka zbritur Muhamedit, alejhi salatu ue selam, në gjuhën arabe. Ai që lexon një shkronjë nga Kurani në gjuhën arabe i ka dhjetë shpërblime, […]