Shenjat e Kiametit

Pyetja: Eselamun alejkum! Së pari, ju përshëndes dhe Allahu ju shpërbleftë për punën që po e bëni në këtë website. A mund të më tregoni për shenjat e Kiametit? Cilat janë ato, si ndahen? Përgjigja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshim mbi të dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, shokët dhe […]Dua t’i kem frikë Allahut, më ndihmoni?

Pyetje: Dua t’i kem frikë Allahut, më ndihmoni? Përgjigje: Pyetjen që ke bërë është e shkurtë dhe e mirë, kjo është nga pyetjet më madhështore që mund t’i bëjë njeriu. Është pyetje për diçka që ta rregullon fenë dhe jetën tënde, sepse kush arrinë frikën ndaj Allahut, ai shpëton në dynja dhe ahiret. Allahu ka […]
Xhindet besimtarë a kanë pamje të bukur?

Pyetje: Selamualejkum. Allahu ju shperbleftë me të mirat e xhenetit Firdeus, jua shtoftë diturinë e hairit, ju dhëntë bereqet. Pyetja ime ishte: siç e dini edhe vet me siguri se, Allahu kur e ka urdheruar, iblisin mi ba sexhde Ademit dhe ai ka refuzue, që prej ateherë, Allahu e ka shëmtuar në pamje trishtuese ndërsa […]Pse nuk më ecë mirë asgjë?

Pyetje: Desha të pyes hoxhë i nderuar pse shumë herë kur kam dëshirë me më ecë gjërat mirë, përfundoj pa rezultat dhe shumë herë them jam lodhë nga çdo gjë, por prap kam vullnet për jetë. Pra, puna nuk më ecë, dëshiroj të di pse? Kaloni bukur. Përgjigje: Lavd-falënderimi i takon vetëm Allahut… Së pari, […]
Xhinët muslimanë a janë të bukur?

  Pyetje: Selamualejkum. Allahu ju shperbleftë me të mirat e xhenetit Firdeus, jua shtoftë diturinë e hairit, ju dhëntë bereqet. Pyetja ime ishte: siç e dini edhe vet me siguri se, Allahu kur e ka urdheruar, iblisin mi ba sexhde Ademit dhe ai ka refuzue, që prej ateherë, Allahu e ka shëmtuar në pamje trishtuese […]A ka gabuar Ebu Hanifja tek imani?

  Pyetje: Selam alejkum, desha të pyes se në një fjalë që transmetohet nga imam Ebu Hanife thotë: Imani as nuk shtohet e as nuk pakësohet… gjithashtu thotë se Imani nuk ka të bëjë me veprat e njeriut, siç mendojn disa nga dijetarët tjerë se kur njeriu bën vepra të mira i shtohet imani dhe […]