Hoxhë Dr. Shefqet Krasniqi

Dr. Shefqet Krasniqi lindi më 22.06.1966 në fshatin Sibofc, në komunën e Obiliqit.  Rrjedh nga një familje fetare. Shkollën fillore e kreu në fshat ku u dallua për zgjuarsi të rrallë për çka edhe shumë nga arsimtarët i propozuan që shkollën e mesme ta vazhdonte në degën e mjekësisë apo në ndonjë drejtim tjetër me […]Hoxhë Dr. Zekerija Bajrami

Biografia e jetës së Hoxhës Zekerija Bajrami Dr. Zekerija Bajrami, u lind në vitin 1952 në fshatin Bojanë, rrethi i Shkupit. Mësimet fillestare (leximin e Kur’anit) i mori në vendlindje te hoxha i fshatit (i shquar dhe i përmendur në trevat tona) rahmetli h. Nevzat ef. Hasani. Ambicjet e tij nuk u ndërprenë me kaq, […]Hoxhë Irfan Salihu

Irfan Salihu: Është hoxhë i nderuar me prejardhje nga Kosova. Ka përfunduar studimet universitare në Universitetin Jordanez në Jordan. Shquhet për angazhimin e tij në thirrjen e njerëzve dhe vetëdijesimin e tyre me fenë e Allahut të lartësuar dhe atë përmes ligjëratave dhe hytbeve. Ai është imam në një nga xhamitë e qytetit të Prizrenit. […]Hoxhë Enis Rama

Enis Rama u lind më 12 Qershor 1976 në qytetin e Mitrovicës, ku edhe e kreu shkollën fillore. Më pas morri rrugën e kërkimit të diturisë dhe e përfundoi me sukses Medresenë e Mesme ‘Alaudin’ në kryeqytet. Por, ambicjet e tij drejt përvetësimit të diturisë fetare nuk mjaftuan me kaq. Kërkoi që të përsoste mësimin […]Hoxhë: Hfz. Shaban Murati

Hoxhë Shaban Murati rrjedh nga një familje me traditë të pastër fetare dhe nga një familje me traditë hoxhallarësh. Qysh si i ri Hafëz Shabani kishte dëshirë të shkollohej dhe të mësojë e dijë sa më shumë për fenë islame. Ishte kjo edhe një dëshmi e   pajisjes së tij me një edukatë të pastër islame. […]Hoxhë Hfz. Lulzim Susuri

Biografia Hoxhë Hfz. Lulzim Susuri – PrizrenPërshkrim i shkurtër:Lulzim Susuri: Është hoxhë me prejardhje nga Kosova. Ka lindur në Zhur-k.k. Prizrenit me datën -1979. Shkollën fillore e kreu në fshat kurse medresenë e mesme “Alaudin” në Prizren në vitin 1998. Fakultetin e përfundoi në Universitetin Islamik në Medinë – Dega e Hadithit në vitin 2005. […]Hoxhë Irfan Jahiu

Hoxhë Irfan Ekrem Jahiu është i lindur më 30.10.1978 në qytetin e Kumanovës. Shkollën fillore dhe atë të mesmen e kreu në vendlindje, kurse Institutin e Gjuhës dhe Kulturës Arabe e përfundoi në Universitetin e Mbretit Saud në Rijad, Arabia Saudite, dhe po në të njëjtin Universitet i përfundoi studimet e larta në Fakulltetin e […]Hoxhë Mr. Edib Abazi

Edib Abazi lindur në Prizren më 31.03.1982 Medresenë e mesme e kreu në Prizren,pas medresesë vazhdoi studimet në Jordan dega e sheriatit. Pas përfundimit fakultetit ka vazhduar magjistraturën po ashtu në Jordan,ku në fund të 2008 ka magjistruar në shkencën e fikhut dhe bazave të tija. Që nga viti 2010 është imam në xhamin e […]Hoxhë Fadil Musliu

Hoxhë Fadil Musliu – Podujevë (Prishtinë) Hoxha i nderuar Fadil Musliu, u lind me 26. shtator 1970 ne Sibofc te Podujevës. Shkollen fillore e kreu ne vendlindje me sukses te shkëlqyeshëm, te mesmen ne Medresen “Alaudin” ne Prishtinë. Pas përfundimit të medreses kreu shërbimin ushtarak, pas shërbimit ushtarak fillon punën imam dhe ligjerues në xhaminë […]Hoxhë Ahmed Kalaja

Hoxha Ahmed Kalaja i lindur në Tiranë më 16 Prill 1977, pasi e përfundoi shkollën fillore dhe të mesme në vendlindje, u end mbi 10 vite duke studiuar për fenë e Zotit në Siri dhe përfundoi studimet e larta në Universitetin e Medines në degën e jurispodencës Islame (Sheriat). Për të vazhduar kështu me afro […]