Unë jam musliman, nuk jam terrorist

Mr. Muhidin Ahmeti Unë jam musliman, nuk jam terrorist. Unë jam muslimanë me fe, terroristi është musliman pa fe. Terroristi nuk ka fe. Feja e tij është  terrori, e ideologjia e tij terrorizmi. Unë jam musliman me islam, terroristi është musliman pa islam. Unë jam musliman me dije dhe me punë, terroristi është musliman pa […]“Mekatet “e Elvis Naçit

Nuk kam dëgjuar aq shumë ligjërata të Elvisit sa dëgjova këto dy ditë për të kapur nëse vërtetë e ka thënë në kontekstin që u përfol? Dëgjova aq shumë lavdërime për femrën në përgjithësi, e krahasuar me parajsën, nën këmbët e saj parajsa. E të them të drejtën t’i kishe thënë pas këtij “skandali” qe […]

ME DR SHEFQETIN

U hamenda për një çast ta quaj doktor apo Shefqet. Duke qenë se fjalët e mia janë kundër euforisë dhe veprimeve euforike nuk e quajta thjesht doktor. Shefqetin e njoh prej kur ishim studentë, por duke qenë se ishte më i madh se unë, nuk munda ta quaj thjesht Shefqet. Përkrahja që i ofrojmë hoxhës […]Rasti Shefqet Krasniqi, aksioma e gabuar e prokurorisë së shtetit në Kosovë

I. Muslimanët në Kosovë janë mësuar që sa herë kemi vërejtje nga BE-ja për mosluftimin e krimit të organizuar dhe korrupsionit, burgoset ndonjë hoxhë ose ndonjë xhematli i xhamisë. Aktakuzat tanimë të njohura për terrorizëm janë edhe të gatshme, sikur ato biletat e konduktorit në autobus. Por askush nuk di të japë një përgjigje të […]Stop terrorit medial!

Ekstremizmi problem, por kush i ka fajet për të? Ekstremizmi po na ul imazhin n’botë. Ok, ashtu është. Të keqes natyrshëm i kihet frikë. Por, nëse marrim rastin e fundit, atë të arretsimit të 2 vëllezërve në Gjermani, të cilët, më pas, u liruan për mungesë provash, puna na del ndryshe. Esktremizmi nuk u provua. […]A jemi të gjithë te këqij?

Të gjithë. Dikush më pak, dikush më shumë. Por të gjithë. Në qoftë se ne e dimë se sëmundjet dhe e liga në botë janë pasojë e mëkateve të njerëzimit, është e nevojshme që vazhdimisht të thërrasim dhe të lutemi: O Zot, ji i mëshirshëm me ne! Na çliro nga e keqja! Na i fal […]