ME DR SHEFQETIN

U hamenda për një çast ta quaj doktor apo Shefqet. Duke qenë se fjalët e mia janë kundër euforisë dhe veprimeve euforike nuk e quajta thjesht doktor. Shefqetin e njoh prej kur ishim studentë, por duke qenë se ishte më i madh se unë, nuk munda ta quaj thjesht Shefqet. Përkrahja që i ofrojmë hoxhës […]Rasti Shefqet Krasniqi, aksioma e gabuar e prokurorisë së shtetit në Kosovë

I. Muslimanët në Kosovë janë mësuar që sa herë kemi vërejtje nga BE-ja për mosluftimin e krimit të organizuar dhe korrupsionit, burgoset ndonjë hoxhë ose ndonjë xhematli i xhamisë. Aktakuzat tanimë të njohura për terrorizëm janë edhe të gatshme, sikur ato biletat e konduktorit në autobus. Por askush nuk di të japë një përgjigje të […]Stop terrorit medial!

Ekstremizmi problem, por kush i ka fajet për të? Ekstremizmi po na ul imazhin n’botë. Ok, ashtu është. Të keqes natyrshëm i kihet frikë. Por, nëse marrim rastin e fundit, atë të arretsimit të 2 vëllezërve në Gjermani, të cilët, më pas, u liruan për mungesë provash, puna na del ndryshe. Esktremizmi nuk u provua. […]A jemi të gjithë te këqij?

Të gjithë. Dikush më pak, dikush më shumë. Por të gjithë. Në qoftë se ne e dimë se sëmundjet dhe e liga në botë janë pasojë e mëkateve të njerëzimit, është e nevojshme që vazhdimisht të thërrasim dhe të lutemi: O Zot, ji i mëshirshëm me ne! Na çliro nga e keqja! Na i fal […]
PISA NA BËRI HORË

Dështimi i arsimit është dështim i shoqërisë. Nuk është patjetër që agresioni të bëhet me luftë të hapur, të shpallur apo të pashpallur. E keqja vie edhe pa motiv. Mjafton shkujdesja dhe gjërat do të bëhen si mos më keq. Puna n’asgjë, dëmi i gatshëm, thotë populli. Edhe te ne, arsimi është lënë pothuajse në […]Rezultatet Testit të PISA-s: Arsimi në Kosovë është në krizë të thellë

Studimi i PISA-së (ProgrammeforInternational Student Assessment) për vlerësimin ndërkombëtar të nxënësve ka radhitur Kosovën në një nivel tëmjerueshëm të arsimit, në shkallët mëtë ulëta të vlerësimit ndërkombëtar. Vendosje e standardeve arsimore si një përgjigje për rezultatet  e mjerueshme në studimet komparative ndërkombëtare ka pasoja me ndikim të gjerë për të gjithë mozaikun arsimor dhe shoqëror […]Muslimanët në ushtrinë austriake

Siç ndodhë shpeshherë në vendin tonë, edhe këtë javë për të tërhequr vëmendjen nga problemet madhore që kanë kapluar shoqërinë kosovare bënë bujë të madhe falja e namazit në një kazernë të FSK-së dhe mbulesa e një mësuese në komunën e Malishevës. Andaj, shkurtimisht dua t’i paraqes disa të dhëna rreth statusit dhe organizimit të […]Ekstremizmi laik rrezikon tolerancën

Shkruan për KosovaPost: Abdullah Klinaku Shqiptarët kanë qenë gjithmonë të njohur për tolerancën midis feve, dhe në të njëjtën për tolerancën midis fetarëve dhe jo fetarëve. Kjo tolerancë dhe ky mirëkuptim është kultivuar nga myslimanët si shumicë. Toleranca, dialogu e mirëkuptimi është në dorën e  shumicës. Pakicës gjithmonë i konvenon një shumicë tolerante. Prandaj myslimanët […]Në Zvicër janë 73 xhami dhe Qendra Islame Shqiptare

Në bllokun e temave mbi organizimin e diasporës shqiptare në Zvicër, albinfo.ch ka përfshirë edhe organizimet në baza fetare. Në emrin e komunitetit të besimit mysliman ka folur imami Nehat Ismaili, kryetar i Unionit të Imamëve Shqiptarë të Zvicrës (UISHZ). Ai në intervistën e tij ka folur në lidhje me unionin që drejton, aktivitetet e […]