Cilat ishin ushqimet e preferuara të Pejgamberit a.s.?

A e keni ditur se ushqimet më të preferuara të Muhamedit a.s. kanë qenë: “supa, kungulli, buka e elbit, mjaltë dhe besoni apo jo, përsheshi – popara (ushqimi në foto). Përsheshi është bukë dhe ujë i nxehtë, me shtim të mundshëm të qumështit dhe gjalpit. Për të bërë një përshesh duhet bukë e thatë (që […]
Shpella më e madhe ujore Ali Sadr

Në pjesën perëndimore të Iranit, rreth 100 km në jug të qytetit Hamadan, gjendet shpella Ali Sadr. Ajo paraqet shpellën më të madhe ujore në botë të cilën çdo vit e vizitojnë dhjetëra mijëra turistë. Shpellën mund ta vizitoni vetëm nëpërmjet anijeve sepse është e mbushur me ujë. Disa kanale me gjatësi prej dhjetë km […]Kuriozitete: 5 Breza në një fotografi!

7 vjeçari Edin (Sami) Abdurrahmani nga fshati Bresanë i Opojës duket se është fëmijë me fat të veçantë nga se i takon brezit të pestë që bashkëjeton në një familje të madhe. Ai ka fatin të përkëdhelet nga babai, gjyshi, stërgjyshi dhe katragjyshi! Është ky rast shumë i rrallë jo vetëm në Kosovë por edhe […]Maçoku peshon 7.5 kg, nuk ka probleme me mbipeshën

ESKISEHIR (AA) – Në kohën kur çifti Semih dhe Xhanan, nga qyteti Eskishehir në Turqi morën një mace për përkujdesje, as që u kishte shkuar ndërmend se bëhet fjalë për një kafshë e cila në të ardhmen do të tërheq vëmendjen e njerëzve dhe të opinionit të përgjithshëm. Bëhet fjalë për një maçok i cili […]Muhamed, emri më i shpeshtë në Londër

Një hulumtim i kryer në Britani të Madhe zbulon se emri musliman Muhamed, është njëri nga emrat më të shpeshtë të cilin prindërit ua lënë fëmijëve të tyre në kryeqytetin britanik Londër dhe në rajonin Midlands. Raporti i publikuar nga Instituti Kombëtar për Statistika (ONS) që mban titullin “Emrat e foshnjave në Angli dhe Uells”, […]10 Kafshët më helmuese në botë

Kafshët më të rrezikshme janë ato helmueset. Disa prej tyre janë në gjendje të prodhojnë helm aq të fuqishëm sa të vrasin një njeri. I tillë është oktapodi i vogël me unaza blu, në dukje i parrezikshëm, por pasi e kafshon viktimën, i lëshon helmin në plagë duke i shkaktuar bllokimin e sistemit nervor dhe […]
Zbulohen për herë të parë gjirafat e bardha (Video)

Dy gjirafa me lëkurë të bardhë janë gjetur në një zonë në Kenia. Dyshja e filmuar është nëna me fëmijën e saj. Konservatorët thonë se gjirafat kanë këto ngjyra pasi ato vuajnë  nga një kusht i rrallë gjenetik i quajtur Leucism, i cili parandalon pigmentin në qelizat e lëkurës. Kjo sëmundje është shumë e ngjashme  […]Cilat janë kafshët më inteligjente sipas Ku’ranit…

Kurani dhe Suneti i Muhamedit flasin për gjërat kryesore të natyrës: ujin,Tokën faunën dhe florën si dhe kohën. Gjashtë sure në Kuran mbajnë emrin e një gjallese: El-Bekare (lopa), Neml (milingona), El-Fil (elefanti), Nahl, (bleta), Ankebut (merimanga), ndërsa bota shtazore në Kuran dhe hadith përmendet në kontekste të ndryshme. Janë të shumta urtësitë e përmendjes […]