Asgjë ne nuk dimë për dashurinë

Dashurinë e ka njohur gruaja e cila në Uhud e humbi: burrin, djalin dhe vëllanë, ndërsa kur e pa Pejgamberin savs gjallë, tha: “Çdo fatkeqësi përveç fatkeqësisë tënde është e përballueshme!” Dashurinë e ka njohur Bilal b. Rebbah r.a. i cili kur pas vdekjes së Pejgamberit savs, për herë të parë e këndoi ezanin, dhe […]Shpezët në Kuran: Pupëza e Sulejmanit a.s.

Tregimet mbi Pejgamberët e Allahut gjithmonë kanë qenë librat e preferuara të besimtarëve, sidomos për të rinjtë të cilët jetën e personazheve kuranore e marrin si shembull të udhëtimit të suksesshëm të dynjasë… Allahu i Madhërishëm në ajetin e fundit të sures Jusuf thotë: “Në tregimet e tyre (të dërguarve dhe të Jusufit me vëllezër) […]

Xhamia 811 vjeçare e ndërtuar pa gozhda ende qëndron në këmbë

Xhamia Göğceli në rajonin Çarşamba të qytetit Samsun të Turqisë e ndërtuar në vitin 1206 që prej 811 vitesh ende qëndron në këmbë, shkruan Anadolu Agency (AA). Xhamia e cila ndodhet brenda varrezave Göğceli në lagjen Hasbahçe, përbën një nga shembujt më të bukur të arkitekturës së Anadollit. E ndërtuar me teknikën e ndërthurjes “kurtboğazı” […]
Cilat ishin ushqimet e preferuara të Pejgamberit a.s.?

A e keni ditur se ushqimet më të preferuara të Muhamedit a.s. kanë qenë: “supa, kungulli, buka e elbit, mjaltë dhe besoni apo jo, përsheshi – popara (ushqimi në foto). Përsheshi është bukë dhe ujë i nxehtë, me shtim të mundshëm të qumështit dhe gjalpit. Për të bërë një përshesh duhet bukë e thatë (që […]
Shpella më e madhe ujore Ali Sadr

Në pjesën perëndimore të Iranit, rreth 100 km në jug të qytetit Hamadan, gjendet shpella Ali Sadr. Ajo paraqet shpellën më të madhe ujore në botë të cilën çdo vit e vizitojnë dhjetëra mijëra turistë. Shpellën mund ta vizitoni vetëm nëpërmjet anijeve sepse është e mbushur me ujë. Disa kanale me gjatësi prej dhjetë km […]Kuriozitete: 5 Breza në një fotografi!

7 vjeçari Edin (Sami) Abdurrahmani nga fshati Bresanë i Opojës duket se është fëmijë me fat të veçantë nga se i takon brezit të pestë që bashkëjeton në një familje të madhe. Ai ka fatin të përkëdhelet nga babai, gjyshi, stërgjyshi dhe katragjyshi! Është ky rast shumë i rrallë jo vetëm në Kosovë por edhe […]