A DO TA SHOHËSH DYNJANË PAS VDEKJES TËNDE!

Nëse do ta shohësh dynjanë pas vdekjes tënde, shikoje dynjanë pas vdekjes së dikujt tjetër! Nëse e mediton se si të dashurit i harrojnë të dashurit e tyre të vdekur, atëherë do të jesh i bindur se edhe të dashurit e tu do të harrojnë pas vdekjes tënde apo do t’i preokupon dynjaja nga rikujtimi yt. […]


KURAJO PËR PENDIM

O ti që asnjë sexhde nuk e ke bërë për Allahun, ke frikë Allahun e pendohu, pendohu para se të mbyllen dyert e pendimit, pendohu para se të vijë vdekja. O ti që asnjë sexhde nuk e ke bërë për Allahu, dyert e pendimit janë hapur gjatë ditës dhe natës, nxito e pendohu. Allahu shtrinë dorën […]JETA ME ALLAHUN KA SHIJE TJETËR!

1. Ec përpara dhe mos e rrit zërin, shiu është ai që i rrit lulet, e jo bubullima! 2. Shpirtrat më të mirë janë ato që nuk i mohojnë të mirat edhe përskaj mospajtimeve! 3. Distanca nuk e afron dhe nuk e largon askënd.. zemrat janë ato që e bëjnë atë! 4. Abdullah ibën Mesudi, […]TI DHE JETA!

1. Mos të pikëllon fakti se dështove me një projekt përderisa mundohesh të qëndrosh përsëri në këmbët e tua! 2. Lumturinë e ndjen ai që e pastron fytyrën e tij nga brengat, dhe kokën e tij nga problemet, dhe trupin e tij nga dhembjet! 3. Nëse e arrin kulmin, drejtoje shikimin tënd ka toka, e […]I HUMBUR ËSHTË AI QË E HARRON ALLAHUN

Dr. Aid el Karni, Allahu e ruajt, rrëfen dhe thotë: Para disa vitesh udhëtova prej Riadit (kryeqyteti i Arabisë Saudite) për në qytetin e Damamit (qytet tjetër në Arabinë Saudite). Në aeroport arrita në mesditë dhe, pasi që shoku im që doja ta takoja ishte në punë, e mora një makinë dhe u nisa drejt […]SA VJEÇ JE ?!

Rrëfehet për një njeri se ishte simpatizues i udhëtimeve dhe i dhënë pas dëfrimeve. Një ditë prej ditëve, ndodhi që të viziton një prej qyteteve, dhe në programin e tij të vizitave, ishte në plan të vizitohen edhe varrezat e qytetit! Duke ecur nëpër varreza, nga pamja e tyre dhe nga varret e shumta, zemra […]