BEGATIA E ISLAMIT!!

Islami e caktoi normën e zërit tënd, dhe tha: “dhe fol me zë të ulët”. Llokman 19. Dhe e caktoi normën e të ecurit tënd, dhe tha: “dhe mos ec në tokë me mendjemadhësi”. Llokman 18. Dhe e caktoi normën e të shikuarit tënd, dhe tha: “Mos i drejto sytë e tu nga kënaqësitë”. Hixhër […]DHIMBJET QË NA DUHEN

Sot, Ummeti po përjeton dhimbje të mëdha dhe të shumta, pas të cilave shpresojmë të vijë rrugëdalja dhe fitorja, ngase prej ligjeve natyrore që Allahu i ka vendosur në Tokë është “pas vështirësisë, Allahu do ta bëjë lehtësimin”. Por, nuk do flasim për këto dhimbje, tema jonë është për disa dhimbje që na duhen, dhimbje që […]EMËRTIMET E DYNJASË DHE ATO TË AHIRET

Përkujdesemi tepër për emërtimet tona në dynja; Profesor; Mjek; Farmacist; Inxhinier; Drejtor; Mësues.. Mirëpo.. vallë çfarë përgatitëm për emërtimet tona në ahiret!! Agjërues, Që falin namaz nate, E përmendin Allahun, Që kërkojnë falje!! Pyetje që meritojnë meditim?! Shpeshtoni meditimin e fjalëve të Allahut: “Ah, sikur të kisha bërë diçka të mirë për jetën time!”. Fexhër […]
RRAHJA E FYTYRËS ME SHUPLAKË DHE GRISJA E RROBAVE

Jemi dëshmitar se në disa raste shohim gra që i vajtojnë të vdekurit e tyre, qofshin ato gra nga familja e të vdekurit apo gra që paguhen për ta vajtuar të vdekurin. Islami jo se nuk e lejon të pikëllohet njeriu për të vdekurin e tij, sepse të humbësh një të afërm apo të dashur […]VLERA E MUSLIMANIT

O ju musliman! Allahu e krijoi Ademin, alejhi selam, me duart e Veta, dhe i urdhëroi melekët t’i bien në sexhde Ademit. Të gjithë i ranë, përveç Iblisit, i cili refuzoi dhe u tregua kryeneç dhe mendjemadh. Me këtë vepër e meritoi të largohet nga mëshira e Allahut. Nga ligjet e Allahut në krijesat e […]

SI ËSHTË PROJEKTI YT I DITËS

I/e nderuar! Pyete veten tënde në këtë ditë (dhe çdo ditë tjetër që vjen): Cili është projekti yt i ditës? Në vazhdim po ua sjellim disa shembuj (projekte), se si mund ta kesh një ditë e dobishme: – Mëso përmendësh një sure (kaptinë) të Kur’anit apo disa ajete! – Mëso komentin e një ajeti apo […]