PISHTAR DHE NDRIÇUES

Kur Allahu e përshkroi hënën në Kuran tha: “një Hënë që ndriçon” (El-Furkan: 61), kurse kur e përshkroi diellin tha: “kandil (diell) të shndritshëm” (En-Nebe’: 13). Kurse kur e përshkroi Muhamedin, lavdia dhe paqja e Allahut qofshin mbi të, tha: “(të kemi çuar) si thirrës, që i fton njerëzit në rrugën e Allahut me urdhrin […]ÇFARË BËNI KUR SHKONI NË DET?

Është bërë traditë e shumë personave që gjatë verës të shkojnë në det, disa për peshkim e të tjerët për pushime (shëtitje), edhe pse ekzistojnë rregulla e dispozita konkrete për ata që synojnë detin. Ndokush nga padituria e shumëkush nga moskujdesja nuk i veprojnë ato. Nisur nga kjo kam vendosur që në këtë shkrim të […]
DHJETË NGJARJE NGA TË PARËT TANË!

Të flasësh rreth historisë e të parve tanë është diçka e cila tërheq shpirtrat, zbutë zemrat, si dhe është mësim për largëpamësit. Njeriu kur dëgjon rreth jetës së Profetëve (alejhimu salatu ve selam) mendon e thotë: Atyre u ndihmoi Allahu i Lartëmadhëruar me shpallje (vahj), mirëpo njerëzit për të cilët do të flasim nuk u […]THANË PËR MUZIKËN !!

Thanë: Muzika e zgjeron gjoksin. U përgjigjemi: “Kushdo që i kthen shpinën Këshillës Sime, do të ketë jetë të mjeruar dhe Ne, në Ditën e Kiametit, do ta ringjallim të verbër”. Taha 124. Thanë: Ne nuk ndikohemi nga muzika. U përgjigjemi: Muzika e rrit hipokrizinë në zemër, ashtu si e rrit uji barin. Thanë: Ne […]BEGATIA E ISLAMIT!!

Islami e caktoi normën e zërit tënd, dhe tha: “dhe fol me zë të ulët”. Llokman 19. Dhe e caktoi normën e të ecurit tënd, dhe tha: “dhe mos ec në tokë me mendjemadhësi”. Llokman 18. Dhe e caktoi normën e të shikuarit tënd, dhe tha: “Mos i drejto sytë e tu nga kënaqësitë”. Hixhër […]DHIMBJET QË NA DUHEN

Sot, Ummeti po përjeton dhimbje të mëdha dhe të shumta, pas të cilave shpresojmë të vijë rrugëdalja dhe fitorja, ngase prej ligjeve natyrore që Allahu i ka vendosur në Tokë është “pas vështirësisë, Allahu do ta bëjë lehtësimin”. Por, nuk do flasim për këto dhimbje, tema jonë është për disa dhimbje që na duhen, dhimbje që […]EMËRTIMET E DYNJASË DHE ATO TË AHIRET

Përkujdesemi tepër për emërtimet tona në dynja; Profesor; Mjek; Farmacist; Inxhinier; Drejtor; Mësues.. Mirëpo.. vallë çfarë përgatitëm për emërtimet tona në ahiret!! Agjërues, Që falin namaz nate, E përmendin Allahun, Që kërkojnë falje!! Pyetje që meritojnë meditim?! Shpeshtoni meditimin e fjalëve të Allahut: “Ah, sikur të kisha bërë diçka të mirë për jetën time!”. Fexhër […]
RRAHJA E FYTYRËS ME SHUPLAKË DHE GRISJA E RROBAVE

Jemi dëshmitar se në disa raste shohim gra që i vajtojnë të vdekurit e tyre, qofshin ato gra nga familja e të vdekurit apo gra që paguhen për ta vajtuar të vdekurin. Islami jo se nuk e lejon të pikëllohet njeriu për të vdekurin e tij, sepse të humbësh një të afërm apo të dashur […]