MË PYETËN DHE U PËRGJIGJA!

Më pyetën për lindjen, ju thash fillim. Më pyetën për të qeshurit, ju thash shpresë. Më pyetën për luftën, ju thash shkatërrim. Më pyetën për pasurinë, ju thash mjet. Më pyetën për detin, ju thash fshehtësi. Më pyetën për fëmijërinë, ju thash pafajësi. Më pyetën për shkollën, ju thash mesazh. Më pyetën për nënën, ju […]CILËSITË E INJORANTIT!

Injoranti njihet me gjashtë cilësi: Zemërohet pa i bërë gjë. E fol atë që nuk ka dobi. Jep aty ku nuk e ka vendin. Nuk e dallon shokun e tij nga armiku. E përhap të fshehtën. I beson të gjithëve. Nga arabishtja: Irfan JAHIUNËSE JE I TILLË DIJE SE JE I MREKULLUESHËM

I mrekullueshëm je ti, atëherë kur ditët të ndajnë nga shoku apo i dashuri yt që e do për hir të Allahut, dhe dashuria jote mbetet e sinqertë për të, ashtu si është, dhe nuk ndryshohet! I mrekullueshëm je ti, atëherë kur vazhdon dhe e mbikëqyr nga larg, vetëm e vetëm të jesh i rehatshëm […]NJERËZIT I SHËMBËLLEJNË SHENJAVE TË PIKËSIMIT!

Njerëzit në jeton tonë i shëmbëllejnë shenjave të pikësimit! Disa prej tyre janë si pikëpyetja, ndërhyjnë në çdo gjë! Disa prej tyre janë si presja, ta japin mundësinë të mbështetesh mbi ta dhe të vazhdosh! Disa prej tyre janë si pika, me largimin e tyre fillojmë një rresht të ri! Disa prej tyre janë si […]KJO VLEN PËR TY!

Shpirtin tënd: Bëje të lumtur. Ndjenjat e tua: Zbukuroi. Moralin tënd: Përmisoje. Përmallimet e tua: Paraqiti. Pikëpamjet e tua: Mbroji. Fjalët e tua: Pastroi ato. Marrëdhëniet e tua: Bëji të ndryshme. Namazin tënd: Përkujdesu për të. Nga arabishtja: Irfan JAHIUMOS E DETYRO ASKËND TË MBETET ME TY!

Kur shitësi të vjen afër dhe të detyron që ta blesh atë që të thotë, ti mendon se malli i tij nuk është i mirë! Pastaj del, e hulumton shitore tjetër, e cila është më e mirë se sa ajo që ishte. Kështu janë edhe disa njerëz në jetën tonë! Kur e lajmëron një person […]ÇFARË NDJENË BURRI PËR GRUAN!

Të pa qartësuarit e gruas është ajo që më shumti burrin e çmend. Turpi i gruas është ajo që më shumti e bën burrin që gruan ta respekton. Paturpësia e gruas është ajo e para që e bën gruan të bie në sytë e burrit. Mençuria e gruas është ajo që më shumti burrin e […]BURRI IM I DASHUR KUPTOJE MIRË GRUAN !

Gruaja kur flet, dije se nuk e ka për qëllim atë që e thotë! Kjo do të thotë se kur ajo thotë: Ti me mua nuk flet fare! Ajo për qëllim e ka: Më ka marrë malli të flas me ty! Nëse thotë: Ti mua nuk më dëgjon, e ka për qëllim: Ti mua më […]
A KE DËGJUAR PËR KËTO PESË GJËRA !

– Pesë gjëra njihen nga pesë tjera: 1. Pemën e njeh nga frytet e saj. 2. Gruan kur burri i saj varfërohet. 3. Shokun gjatë vështirësive. 4. Besimtarin gjatë belave. 5. Bujarin gjatë nevojave. – Pesë gjëra i ngritin pesë të tjera: 1. Modestia e ngrit dijetarin. 2. Pasuria e ngrit koprracin. 3. Heshtja e […]