Sufizmi

Perkufizimi: Sufizmi eshte nje grupacion ne kundershtim absolut me Ehli Sunetin,termi “sufi” rrjedh nga fjala arabe qe ka per qellim rrobat e trasha dhe te leshta qe sipas sufive besohet qe veshja e tyre te afron tek Zoti xh.sh. Te “denosh” nefsin eshte prej parimeve te sufive,ato besojne qe kjo gje eshte prej rrugeve qe […]Festa famëkeqe e Shën Gjergjit – historiku dhe sfondi

Meqë jemi në vigjilje të një feste të ashtuquajtur “Shën Gjergji”, e cila festohet në mbare Kosovën dhe e cila nuk ka të bëjë aspak me fenë e muslimanëve, madje edhe si festë shënon ngjarje e ndodhi, lidhet me personalitete, që kanë luftuar fenë Islame, e kemi parë të udhës që në shenjë përkujtimi t’ua […]